Mission
Statement
Achivements
  Organisation
Statute
Structure
  Membership
Membership List
Board of Directors
Join
  News
Daily newsletter
Press Releases
  White book
  Events
  Coalitia
 


Campania "De profesie: medic in Romania" a castigat Premiul European pentru Excelenta, la cea mai prestigioasa competitie europeana de comunicare


  • Cea mai importanta campanie dedicata problemei exodului personalului medical din tara, "De profesie: medic in Romania", a fost premiata la prestigioasa competitie internationala European Excellence Awards
  • Initiativa, lansata de Consiliul Investitorilor Straini, prin Grupul de Lucru pe Sanatate prezidat de GSK, realizata cu sprijinul Ministerului Sanatatii si Colegiului Medicilor si implementata de agentia GMP PR, a fost considerata cea mai de succes campanie, la nivel european, in categoria de comunicare a "Asociatiilor"

Luni, 16 decembrie 2013 Campania "De profesie: medic in Romania", lansata de Consiliul Investitorilor Straini (Foreign Investors Council, FIC), prin Grupul de Lucru pe Sanatate, a reusit sa obtina recunoasterea, la nivel european, in cadrul galei European Excellence Awards. Evenimentul a avut loc pe 5 decembrie, la Munchen, Germania, in prezenta a peste 500 de profesionisti din domeniul comunicarii si al relatiilor publice. Competitia premiaza cele mai bune campanii de comunicare din Europa ale companiilor, agentiilor si ONG-urilor din diverse industrii, precum tehnologie, energie, transport, telecom, sanatate, cultura sau turism.

Campania "De profesie: medic in Romania", initiata de FIC, a fost sustinuta inca de la inceput de GSK Romania, Ministerul Sanatatii, Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, Ministerul Educatiei, Ambasada Marii Britanii la Bucuresti, fiind implementata cu ajutorul agentiei GMP PR. Juriul a apreciat creativitatea campaniei romanesti, nivelul de inovatie, strategia din spatele campaniei si eficienta in privinta raportului dintre costuri si publicul atins de mesajele acesteia, in conditiile in care initiativa a izbutit, in mai putin de un an, sa atinga o serie de cifre impresionante. Astfel, peste 10 milioane de persoane au aflat despre campanie prin intermediul stirilor si reportajelor din presa audio, video, scrisa si online, iar mai bine de 20.000 de profesionisti din randul personalului medical au fost informati prin contact direct sau parteneriate speciale. Campaniei i-au fost dedicate, pana acum 26 de emisiuni de televiziune, iar 15 dintre cei mai importanti bloggeri din Romania s-au implicat in aceasta initiativa.

"Sunt extrem de bucuros ca aceasta campanie a reusit sa patrunda in sufletele romanilor si sa fie apreciata chiar si la nivel european. Avem nevoie, in continuare, de o implicare cat mai mare, fie ca vorbim de oameni simpli, de profesionisti din domeniu, autoritati sau de marile companii din Romania. Valorile indicatorilor de sanatate se afla inca la un nivel extrem de scazut comparativ cu celelalte tari europene, iar un factor important e reprezentat de exodul in masa al medicilor romani - vedem in fiecare mai multi medici care parasesc Romania decat cei care ies de pe bancile facultatii. Cu totii ne dorim ca aceasta tara sa prospere, dar pentru acest lucru avem nevoie, in primul rand, de sanatate. Oamenii sanatosi sunt mai activi, mai productivi si au o contributie mai mare la dezvoltarea economiei", a declarat Pascal Prigent, presedintele Grupului de Lucru pe Sanatate din cadrul Consiliului Investitorilor Straini si directorul general al GSK Romania.

La editia din 2013 a European Excellence Awards au fost inscrise peste 1.500 de campanii din toata Europa, structurate in 60 de categorii. Acestea au fost analizate de un juriu format din peste 30 de specialisti in comunicare de la cele mai mari agentii europene de comunicare, dar si din directori de comunicare de mari companii sau ONG-uri.

Campania "De profesie: medic in Romania" a fost lansata la inceputul lunii aprilie 2013 sub sloganul "Toti pentru medici, medici pentru toti", avand drept parteneri media Televizunea Romana, Hotnews.ro si Romania TV. Initiativa isi propune sa contribuie la solutionarea uneia dintre cele mai stringente probleme ale sistemului de sanatate din Romania - exodul personalului medical din tara - care afecteaza starea de sanatate a romanilor pe termen lung si are consecinte severe asupra economiei nationale.

Cu cei peste 14.000 de medici care au parasit tara din 2007 pana in prezent, Romania are o rata a migratiei doctorilor de 9% in timp ce media europeana este de 2,5%, potrivit datelor Colegiului Medicilor din Romania (CMR). Mai exact, conform Eurostat 2011, numarul de medici romani la mia de locuitori este de 2,4, in timp ce media celorlalte tari europene este de 3,4 medici la mia de locuitori.

Nici viitorul nu suna mai bine: studii derulate de FIC si CMR realizate in 2011 si 2012 arata ca 64% dintre studentii uneia dintre cele mai mari universitati de medicina din Romania, respectiv 60% dintre medici intentioneaza sa paraseasca tara. Luand in considerare nevoile exprimate de cadrele medicale, campania "De profesie: medic in Romania" isi propune cresterea numarului de medici in tara la mia de locuitori de la 2,4 la 2,6 pana in 2015. Acest obiectiv poate fi atins doar prin implicarea tuturor actorilor importanti din sistem. De aceea, FIC, prin Grupul de Lucru pentru Sanatate, propune crearea unei coalitii intre mediul de afaceri si autoritati pentru a genera un set de actiuni care sa contribuie la reducerea migratiei medicilor si care sa sustina reformarea sistemului de management al resurselor umane din sistemul de sanatate.

Sub umbrela campaniei "De profesie: medic in Romania" sunt derulate proiecte care raspund nevoilor medicilor din Romania si contribuie la atingerea obiectivului de stopare a exodului medical si, totodata, de atragere a medicilor in Romania. Primul proiect lansat in cadrul campaniei apartine GSK Romania si are ca obiectiv cresterea reputatiei medicilor, pornind de la nevoia acestora de a fi recunoscuti si respectati ca profesionisti.

  • Televiziunea Nationala a difuzat, in ultimele sase luni, 12 emisiuni cu povesti de succes ale medicilor din Romania, care au refuzat sa plece si s-au dedicat, cu pasiune, profesiei aici, in tara lor, reusind sa schimbe ceva in sistemul medical romanesc. Emisiunile au fost urmate de 12 dezbateri pe marginea acestor subiecte, in care reputatia si respectul fata de medici au fost principale directii de discutie.
  • Hotnews.ro a prezentat 18 reportaje multimedia despre doctori, in marea lor majoritate tineri, care lupta cu si pentru sistemul medical, in ciuda greutatilor inerente si a salarilor mici. Campania a inregistrat peste 3,6 milioane de afisari, fiind considerata principalul proiect editorial al Hotnews.ro pe 2013 din punct de vedere al angajamentului si impactului asupra cititorilor.
  • Romania TV a difuzat 10 reportaje impresionante despre viata si incercarile prin care trec medici din diverse colturi ale tarii, in lupta lor de a-si construi o cariera aici, in Romania.

De atlfel, FIC planuieste pentru 2014 o serie de cursuri si workshop-uri dedicate medicilor (pe teme precum: comunicare medic-pacient, leadership etc.) si scheme de finantare a proiectelor demarate de medici.

Campania "De profesie: medic in Romania" (www.deprofesiemedic.ro) este o initiativa a Consiliului Investitotilor Straini (FIC), prin Grupul de Lucru pe Sanatate, sustinuta de Ministerul Sanatatii. Lansata sub sloganul "Medici pentru toti! Toti pentru medici.", campania are ca obiectiv cresterea numarului de medici la 1.000 de locuitori de la 2,4 la 2,6 pana in 2015, prin stoparea exodului si atragerea doctorilor in Romania. Parteneri ai initiativei sunt Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, Ministerul Educatiei Nationale, Ambasada Marii Britanii la Bucuresti, Colegiul Medicilor din Romania, Coalitia Asociatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice si Societatea Studentilor la Medicina in Bucuresti.

Consiliul Investitorilor Straini - FIC este asociatia celor mai importanti investitori straini din Romania. FIC a fost infiintat in 1997, cand si-a inceput activitatea cu 25 de companii membre. In prezent numara 119 de companii multinationale membre ale caror investitii cumulate reprezinta aproape doua treimi din totalul investitiilor straine directe realizate pana in prezent in Romania din 1990. Obiectivul principal al FIC este promovarea cresterii economice sustenabile prin imbunatatirea climatului investitional in Romania. Companiile membre FIC considera ca la baza cresterii economice sta dialogul intre factorii de decizie si investitori care poate sa asigure transparenta si predictibilitatea, dezvoltarea mecanismelor pietei libere si facilitarea integrarii economiei romanesti in piata europeana.


 top

 
TOPICS

The Foreign Investors Council supports the new Fiscal Code while considering its sustainability of utmost importance
 

Consiliul Investitorilor Straini sustine proiectul noului Cod Fiscal si considera ca viabilitatea lui este foarte importanta
 

24 de studenti si medici tineri au participat la cursurile MedClass, sustinute de Consiliul Investitorilor Straini
 

The FIC's Board of Directors elected its new executive management
 

Comitetul Director al FIC a ales noua conducere executiva
 

The Foreign Investors Council emphasizes the need to foster investments in the romanian energy sector
 

Consiliul investitorilor straini subliniaza necesitatea promovarii investitiilor în sectorul energiei din România
 

The tenth edition of the FIC White Book: Regaining Momentumia
 

Cea de-a zecea editie a Cartii Albe: Reconstruirea Increderii
 

12 experts in communication, ethics and management offers courses free of charge to Medical students and young physicians of Romania
 

12 experti in comunicare, etica si management le ofera cursuri gratuite studentilor la Medicina si tinerilor medici din Romania
 

Press Release - FIC Business Sentiment Index - April 2015_EN
 

FIC Business Sentiment Index - April 2015_RO
 

Propuneri prioritare FIC - AmCham de modificare a proiectelor de Cod fiscal si Cod de procedura fiscala
 

AmCham Romania si FIC saluta lansarea în consultare publica a proiectului de rescriere a Codului Fiscal si a Codului de Procedura Fiscala
(25.02.2015)

 

AmCham Romania and FIC welcome the public consultation on the draft Fiscal Code and Fiscal Procedural Code
(25.02.2015)

 

The Foreign Investors Council (FIC) - Event on the better functioning of public institutions
(17.12.2014)

 

Consiliul Investitorilor Straini (FIC) despre imbunatatirea activitatii institutiilor publice
(17.12.2014)

 

The Foreign Investors Council (FIC) - Business Sentiment Index
(09.10.2014)

 

The tax on special constructions will have a significant adverse impact on Romanian business environment
(21.05.2014)

 

Impozitul pe constructii speciale va avea un impact negativ semnificativ asupra mediului de afaceri din Romania
(21.05.2014)

 

The Foreign Investors Council presented the results of a survey among SMEs in Prahova County
(13.05.2014)

 

Consiliul Investitorilor Straini - FIC a prezentat rezultatele unui studiu în rândul IMM-urilor din judetul Prahova
(13.05.2014)

 

The Foreign Investors Council (FIC) unveils its key proposals regarding Romania’s Energy Strategy
(08.05.2014)

 

Consiliul Investitorilor Straini - FIC a prezentat propunerile membrilor sai privind noua Strategie Energetica a României
(08.05.2014)

 

The Foreign Investors Council (FIC) - Transparency and Predictability of the Legislative Act
(25.02.2014)

 

Consiliul Investitorilor Straini (FIC) despre transparenta si predictibilitatea actului legislativ
(25.02.2014)

 

Foreign Investors Council (FIC) in dialogue about the measures for supporting the economic growth
(13.02.2014)

 

Consiliul Investitorilor Straini (FIC) in dialog despre masurile de sprijinire a cresterii economice
(13.02.2014)

 

Campania "De profesie: medic in Romania" a castigat Premiul European pentru Excelenta, la cea mai prestigioasa competitie europeana de comunicare
(16.12.2013)

 

The approval of new taxes should be conditioned by a proper impact assessment and thorough consultation with the business environment
(11.11.2013)

 

Introducerea de noi taxe trebuie conditionata de analiza de impact si de consultarea cu mediul de afaceri
(11.11.2013)

 

Business Environment Calls for an Efficient Insolvency Regime (English version)
(06.11.2013)

 

Mediul de afaceri solicita un regim al insolventei eficient, transparent si predictibil (Romanian version)
(06.11.2013)

 

Romania in infringement (Romanian version)
(10.10.2013)

 

Romania in infringement (English version)
(10.10.2013)

 

FIC si AmCham atrag atentia asupra efectelor generate de unele masuri fiscale
(01.10.2013)

 

FIC and Amcham underscore the effects of several fiscal measures, 1 October 2013
(01.10.2013)

 

The FIC's Board of Directors elected the new executive management
(13.06.2013)

 

Comitetul Director al FIC a ales noua conducere executiva
(12.06.2013)

 

FIC has a new Board
(15.05.2013)

 

FIC are un nou Comitet Director
(15.05.2013)

 

The foreign investors council underlines the need to foster energy efficiency in Romania.
(26.04.2013)

 

Consiliul investitiorilor straini: eficienta energetica trebuie sprijinita.
(26.04.2013)

 

Consiliul Investitorilor Straini (FIC) in dialog despre stimularea absorbtiei fondurilor europene pentru investitii in infrastructura prin imbunatatirea sistemului de achizitii publice din Romania
(14.03.2013)

 

Foreign Investors Council (FIC) in Dialogue about Stimulation of Absorption of European Funds for Investment in Infrastructure by Improving Public Procurement System in Romania
(14.03.2013)
 

Foreign Investors Council (FIC) in Dialogue about Taxation and Future Developments
(07.03.2013)
 

Consiliul Investitorilor Straini (FIC) in dialog despre fiscalitate si evolutiile viitoare
(07.03.2013)
 

The Foreign Investors Council (FIC) is concerned about the recent evolutions on the political scene of Romania
(09.07.2012)
 

The FIC's Board of Directors elected the new executive management
(13.06.2012)
 

Consiliul Investitorilor Straini sublinieaza necesitatea promovarii investitiilor in sectorul energiei din Romania
(07.05.2012)
 

The Foreign Investors Council emphasizes the need to foster investments in the romanian energy sector
(07.05.2012)
 

Consiliul Investitorilor Straini despre problemele din Infrastructura
(28.03.2012)
 

Institutiile publice ar putea deveni motor de crestere economica
(14.03.2012)
 

Public Institutions May Become the Driver for Economic Growth
(14.03.2012)
 

Foreign Investors Council Supporting Small and Medium-Sized Enterprises
(07.02.2012)
 

Consiliul Investitorilor Straini lanseaza Cartea Alba si bilantul Programului de Crestere Economica
(19.10.2011)
 

AmCham Romania si CIS pledeaza pentru modernizarea, rescrierea si actualizarea legislatiei fiscale
(13.09.2011)
 

AmCham Romania and FIC Call for a Modern, Re-written and Updated Fiscal Legislation
(13.09.2011)
 

The FIC's Board of Directors elected the new executive management
(14.06.2011)
 

5 miliarde de euro in 3 ani - Potentialul de investitii al industriei romanesti de energie regenerabila
(23.03.2011)
 

5 billion Euros in 3 years - The investment potential of the Romanian renewable industry
(23.03.2011)
 

Consiliul Investitorilor Straini sprijina eforturile autoritatilor române În ceea ce priveste adaptarea legislatiei care guverneaza piata fortei de munca la conditiile economice actuale.
(08.12.2010)
 

Consiliul Investitorilor Straini a prezentat "Actiunile Prioritare pentru Repornirea Economiei" la Conferinta Regionala Financiara si de Investitii pentru Sud-Estul Europei.
(21.10.2010)
 

VAT rise should be followed by stimulus package to promote investment
(30.06.2010)
 

Cresterea TVA ar trebui sa fie urmata de un pachet de stimulente pentru promovarea investitiilor
(30.06.2010)
 

Foreign Investors Council Has a New Executive Team
(15.06.2010)
 

Consiliul Investitorilor Straini a ales un grup reputabil de presedinti de companii in Comitetul de directie
(18.05.2010)
 

The Foreign Investors Council elected a compelling group of CEOs as Board of Directors
(18.05.2010)
 

Investitorii straini despre mediul de afaceri romanesc
(12.05.2010)
 

Foreign Investors regarding the Romanian Business Environment
(12.05.2010)
 

PRESS RELEASE
(19.11.2009)
 

Investments in Renewable Energy - a Priority for the Foreign Investors Council
(19.11.2009)
 

The priority for the Foreign Investors Council, fiscal stability
 

Stabilitatea fiscala este o prioriate pentru Consiliul Investitorilor Straini
 

Romanian Economic Forum: The business community requests concrete measures for economic recovery
 

Forumul Economic Roman: Comunitatea de afaceri cere masuri concrete de relansare economica
 

The Foreign Investors Council Elects its Executive Officers
 

Consiliul Investitorilor Straini Îsi alege noua echipa Executiva
 

The Foreign Investors Council Elects its Executive Officers
(09.06.2008)
 

Noua echipa executiva a Consiliului Investitorilor Straini (FIC)
(09.06.2008)
 

Twelfth Anniversary of the Foreign Investors Council
(22.05.2008)
 

The Foreign Investors Council Celebrates its 11th Anniversary
 

FIC - Presidents of multinationals on Romania's accession to the European Union on January 1st, 2007
 

The Foreign Investors Council on the Draft Investment Law
6.09.2006
 

The Foreign Investors Council Elects a New Board of Directors - english
04.05. 2006
 
Consiliul Investitorilor Straini alege un nou Consiliu Director - romana
04.05. 2006
 
The Foreign Investors Council and the Labour Code
01.07. 2005
 
The Foreign Investors Council Elects a New Board of Directors
13.05. 2005
 
The Foreign Investors Council welcomes the findings of the EC report regarding Romania
09.10. 2004
 
The Fiscal Environment for 2005 is designed to attract FD
18.06. 2004
 
The Foreign Investors Council Believes the New Law on Capital Markets is a Decisive Step Forward
(20.05.2004)
 
The Government of Romania met with Top European Industrialists and members of the Foreign Investors Council
(16.01.2004)

 
The Foreign Investors Council, the European Roundtable of Industrialists and the Government of Romania to Discuss EU Accession Progress
(20.10.2003)

 
The Foreign Investors Council and the European Roundtable of Industrialists together with the Government of Romania will jointly assess the progress towards a functional market economy
(30.07.2003)

 
The Foreign Investors Council Meets with Delegated Minister Sarbu to Discuss the Labor Code
(21.07.2003)

 
Romania's Foreign Investors Council welcome the Government decision...
(14.10.2002)
 
A new Board Team elected by the Foreign Investors Council
(01.07.2002)

 
The Foreign Investors Council presents its latest...
(17.06.2002)

 

 

 
 
   Useful Links    Terms & Conditions     Privacy policy    Site Map    Contact
  ©2003 Foreign Investors Council
Maintained by Datagram