Mission
Statement
Achivements
  Organisation
Statute
Structure
  Membership
Membership List
Board of Directors
Join
  News
Daily newsletter
Press Releases
  White book
  Events
  Coalitia
 


24 de studenti si medici tineri au participat la cursurile MedClass, sustinute de Consiliul Investitorilor Straini


Bucuresti, 19 iunie 2015


  • 24 de studenti si medici rezidenti au participat, intre 8 si 29 mai, la cursurile gratuite MedClass, desfasurate la Bucuresti, in cadrul campaniei "De profesie: medic in România", sustinuta de Consiliul Investitorilor Straini – FIC.
  • 12 experti din domeniul sanatatii i-au invatat pe tinerii medici notiuni moderne de comunicare, etica, business si antreprenoriat in domeniul medical. FIC va sustine in continuare Campania "De profesie: medic in România"


Joi, 18 iunie 2015 Campania "De profesie: medic in România", initiata de Consiliul Investitorilor Straini - FIC, prin Grupul de Lucru pentru Sanatate, a incheiat seria de cursuri gratuite MedClass, desfasurate la Institutul de Sanatate Publica Bucuresti.

24 de studenti si medici rezidenti au participat, timp de patru saptamani la cursurile MedClass, unde, impreuna cu expertii din domeniul sanatatii, au dezbatut subiecte neabordate pe bancile facultatii, pe patru paliere de pregatire esentiale pentru un profesionist modern in medicina: comunicare, etica, management si antreprenoriat.
Dl. Eric Stab, noul Presedinte, a reiterat angajamentul FIC de a sprijini imbunatatirea mediului de afaceri, a dezvoltarii economice si a functionarii mecanismelor unei piete libere in România, in beneficiul comunitatii investitorilor si a societatii in general.

Astfel, participantii au invatat si au dezbatut care sunt cele mai dese probleme de comunicare si de etica dintre medic si pacient, dar si alte entitati implicate in sistem, ce trebuie sa faca un profesionist in domeniu pentru a-si deschide o afacere de profil, care sunt oportunitatile din mediul privat si care sunt beneficiile voluntariatului medical. Cei 12 specialisti le-au impartasit participantilor atat experiente profesionale, cat si personale, si i-au stimulat pe participanti sa-si prezinte problemele, nevoile dar si asteptarile.

Gasirea unui loc de munca, salariile mici, lipsa de recunoastere a rezultatelor medicale au fost doar cateva dintre principalele probleme semnalate de participantii cursurilor MedClass pe parcursul celor patru intalniri. Astfel, aproximativ 66% dintre participanti si-au exprimat nemultumirea legata de nivelul de salarizare din România, acesta nefiind in concordanta cu pregatirea si responsabilitatea personalului medical, in timp ce 58% considera ca sistemul medical romanesc este extrem de deficitar la capitolul dotari de echipamente. De asemenea, 42% dintre participantii chestionati au spus ca medicii nu sunt recunoscuti la adevarata valoare in România, iar 75% dintre ei au recunoscut ca sunt tentati, intr-o anumita masura, de gasirea unui loc de munca in afara tarii.

Conform datelor publicate in luna ianuarie de Colegiul Medicilor din România, numarul medicilor din spitale a ramas, in 2014, de doar 13.521 (comparativ cu 20.648 in 2011 si 14.487 in 2013) la un necesar de 26.000, potrivit normativelor Ministerului Sanatatii. Situatia este cu atat mai ingrijoratoare cu cat, pe categorii de varsta, dintre medicii de spital, 2.961 au peste 60 de ani, 2.610 sunt intre 50 si 60 de ani, 3.642 intre 40 si 50 si 3.901 intre 30 si 40 de ani si doar 407 sub 30 de ani. Totodata, aceleasi date arata ca, anual, intra in sistem 3.000 de medici si ies aproximativ 3.500, prin migratie, pensionare si deces.

"Sanatatea cetatenilor unei tari este o conditie esentiala cand vine vorba de dezvoltarea acesteia. Prin campania <<De profesie: medic in România>>, FIC isi doreste sa contribuie la stoparea exodului medicilor si sa sprijine dezvoltarea viitorilor profesionisti din acest domeniu. De aceea, in acest an, am ales sa organizam cursurile MedClass pentru tinerii studenti si rezidenti ce si-au dorit sa aiba o perspectiva mai ampla asupra a cum pot deveni medici cat mai buni in România. Astfel, cei 12 experti din domeniul sanatatii, invitati sa sustina aceste cursuri, le-au impartasit participantilor, o serie de cunostinte care sa vina in completarea abilitatilor teoretice si practice pe care acestia le-au dobandit in facultate. In acest mod, ei au incercat sa stimuleze constientizarea optiunilor prezente si crearea de valoare adaugata in profesiile celor prezenti la cursuri", a declarat Barbara Cygler, Coordonatorul Grupului de lucru pentru Sanatate din cadrul FIC.

Campania "De profesie: medic in România", initiata de FIC, a fost lansata in aprilie 2013 si a fost sustinuta inca de la inceput de GSK România, Ministerul Sanatatii, Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, Ministerul Educatiei si Ambasada Marii Britanii la Bucuresti. Initiativa isi propune sa contribuie la solutionarea uneia dintre cele mai stringente probleme ale sistemului de sanatate din România - exodul personalului medical din tara - care afecteaza starea de sanatate a romanilor pe termen lung si are consecinte severe asupra economiei nationale. Sub umbrela campaniei "De profesie: medic in România" au fost si sunt derulate proiecte care raspund nevoilor medicilor din România si contribuie la atingerea obiectivului de stopare a exodului medical si, totodata, de atragere a medicilor in România.

Campania "De profesie: medic in România" (www.deprofesiemedic.ro) a reusit sa obtina recunoasterea, la nivel european, in cadrul galei European Excellence Awards, desfasurata in decembrie 2013, la München, castigand Premiul European Pentru Excelenta.

DESPRE:

Consiliul Investitorilor Straini - FIC este asociatia celor mai importanti investitori straini din România. FIC a fost infiintat in 1997 cand si-a inceput activitatea cu 25 de companii membre.

Acum FIC numara 120 societati comerciale ale caror investitii cumulate in România reprezinta aproximativ doua treimi din totalul investitiilor straine directe realizate din 1990 pana in prezent.

Membrii FIC furnizeza o mare varietate de bunuri si servicii si au creat aproape 200.000 de locuri de munca directe si indirecte pentru economia romaneasca.

In cei aproape 20 de ani de activitate, FIC s-a dovedit a fi o prezenta constanta si un partener valoros de dialog datorita abordarii obiective si profesioniste a problemelor privind dezvoltarea economiei romanesti si imbunatatirea mediului de afaceri.

Foreign Investors Council (FIC) - www.fic.ro


 top

 
TOPICS

The Foreign Investors Council supports the new Fiscal Code while considering its sustainability of utmost importance
 

Consiliul Investitorilor Straini sustine proiectul noului Cod Fiscal si considera ca viabilitatea lui este foarte importanta
 

24 de studenti si medici tineri au participat la cursurile MedClass, sustinute de Consiliul Investitorilor Straini
 

The FIC's Board of Directors elected its new executive management
 

Comitetul Director al FIC a ales noua conducere executiva
 

The Foreign Investors Council emphasizes the need to foster investments in the romanian energy sector
 

Consiliul investitorilor straini subliniaza necesitatea promovarii investitiilor în sectorul energiei din România
 

The tenth edition of the FIC White Book: Regaining Momentumia
 

Cea de-a zecea editie a Cartii Albe: Reconstruirea Increderii
 

12 experts in communication, ethics and management offers courses free of charge to Medical students and young physicians of Romania
 

12 experti in comunicare, etica si management le ofera cursuri gratuite studentilor la Medicina si tinerilor medici din Romania
 

Press Release - FIC Business Sentiment Index - April 2015_EN
 

FIC Business Sentiment Index - April 2015_RO
 

Propuneri prioritare FIC - AmCham de modificare a proiectelor de Cod fiscal si Cod de procedura fiscala
 

AmCham Romania si FIC saluta lansarea în consultare publica a proiectului de rescriere a Codului Fiscal si a Codului de Procedura Fiscala
(25.02.2015)

 

AmCham Romania and FIC welcome the public consultation on the draft Fiscal Code and Fiscal Procedural Code
(25.02.2015)

 

The Foreign Investors Council (FIC) - Event on the better functioning of public institutions
(17.12.2014)

 

Consiliul Investitorilor Straini (FIC) despre imbunatatirea activitatii institutiilor publice
(17.12.2014)

 

The Foreign Investors Council (FIC) - Business Sentiment Index
(09.10.2014)

 

The tax on special constructions will have a significant adverse impact on Romanian business environment
(21.05.2014)

 

Impozitul pe constructii speciale va avea un impact negativ semnificativ asupra mediului de afaceri din Romania
(21.05.2014)

 

The Foreign Investors Council presented the results of a survey among SMEs in Prahova County
(13.05.2014)

 

Consiliul Investitorilor Straini - FIC a prezentat rezultatele unui studiu în rândul IMM-urilor din judetul Prahova
(13.05.2014)

 

The Foreign Investors Council (FIC) unveils its key proposals regarding Romania’s Energy Strategy
(08.05.2014)

 

Consiliul Investitorilor Straini - FIC a prezentat propunerile membrilor sai privind noua Strategie Energetica a României
(08.05.2014)

 

The Foreign Investors Council (FIC) - Transparency and Predictability of the Legislative Act
(25.02.2014)

 

Consiliul Investitorilor Straini (FIC) despre transparenta si predictibilitatea actului legislativ
(25.02.2014)

 

Foreign Investors Council (FIC) in dialogue about the measures for supporting the economic growth
(13.02.2014)

 

Consiliul Investitorilor Straini (FIC) in dialog despre masurile de sprijinire a cresterii economice
(13.02.2014)

 

Campania "De profesie: medic in Romania" a castigat Premiul European pentru Excelenta, la cea mai prestigioasa competitie europeana de comunicare
(16.12.2013)

 

The approval of new taxes should be conditioned by a proper impact assessment and thorough consultation with the business environment
(11.11.2013)

 

Introducerea de noi taxe trebuie conditionata de analiza de impact si de consultarea cu mediul de afaceri
(11.11.2013)

 

Business Environment Calls for an Efficient Insolvency Regime (English version)
(06.11.2013)

 

Mediul de afaceri solicita un regim al insolventei eficient, transparent si predictibil (Romanian version)
(06.11.2013)

 

Romania in infringement (Romanian version)
(10.10.2013)

 

Romania in infringement (English version)
(10.10.2013)

 

FIC si AmCham atrag atentia asupra efectelor generate de unele masuri fiscale
(01.10.2013)

 

FIC and Amcham underscore the effects of several fiscal measures, 1 October 2013
(01.10.2013)

 

The FIC's Board of Directors elected the new executive management
(13.06.2013)

 

Comitetul Director al FIC a ales noua conducere executiva
(12.06.2013)

 

FIC has a new Board
(15.05.2013)

 

FIC are un nou Comitet Director
(15.05.2013)

 

The foreign investors council underlines the need to foster energy efficiency in Romania.
(26.04.2013)

 

Consiliul investitiorilor straini: eficienta energetica trebuie sprijinita.
(26.04.2013)

 

Consiliul Investitorilor Straini (FIC) in dialog despre stimularea absorbtiei fondurilor europene pentru investitii in infrastructura prin imbunatatirea sistemului de achizitii publice din Romania
(14.03.2013)

 

Foreign Investors Council (FIC) in Dialogue about Stimulation of Absorption of European Funds for Investment in Infrastructure by Improving Public Procurement System in Romania
(14.03.2013)
 

Foreign Investors Council (FIC) in Dialogue about Taxation and Future Developments
(07.03.2013)
 

Consiliul Investitorilor Straini (FIC) in dialog despre fiscalitate si evolutiile viitoare
(07.03.2013)
 

The Foreign Investors Council (FIC) is concerned about the recent evolutions on the political scene of Romania
(09.07.2012)
 

The FIC's Board of Directors elected the new executive management
(13.06.2012)
 

Consiliul Investitorilor Straini sublinieaza necesitatea promovarii investitiilor in sectorul energiei din Romania
(07.05.2012)
 

The Foreign Investors Council emphasizes the need to foster investments in the romanian energy sector
(07.05.2012)
 

Consiliul Investitorilor Straini despre problemele din Infrastructura
(28.03.2012)
 

Institutiile publice ar putea deveni motor de crestere economica
(14.03.2012)
 

Public Institutions May Become the Driver for Economic Growth
(14.03.2012)
 

Foreign Investors Council Supporting Small and Medium-Sized Enterprises
(07.02.2012)
 

Consiliul Investitorilor Straini lanseaza Cartea Alba si bilantul Programului de Crestere Economica
(19.10.2011)
 

AmCham Romania si CIS pledeaza pentru modernizarea, rescrierea si actualizarea legislatiei fiscale
(13.09.2011)
 

AmCham Romania and FIC Call for a Modern, Re-written and Updated Fiscal Legislation
(13.09.2011)
 

The FIC's Board of Directors elected the new executive management
(14.06.2011)
 

5 miliarde de euro in 3 ani - Potentialul de investitii al industriei romanesti de energie regenerabila
(23.03.2011)
 

5 billion Euros in 3 years - The investment potential of the Romanian renewable industry
(23.03.2011)
 

Consiliul Investitorilor Straini sprijina eforturile autoritatilor române În ceea ce priveste adaptarea legislatiei care guverneaza piata fortei de munca la conditiile economice actuale.
(08.12.2010)
 

Consiliul Investitorilor Straini a prezentat "Actiunile Prioritare pentru Repornirea Economiei" la Conferinta Regionala Financiara si de Investitii pentru Sud-Estul Europei.
(21.10.2010)
 

VAT rise should be followed by stimulus package to promote investment
(30.06.2010)
 

Cresterea TVA ar trebui sa fie urmata de un pachet de stimulente pentru promovarea investitiilor
(30.06.2010)
 

Foreign Investors Council Has a New Executive Team
(15.06.2010)
 

Consiliul Investitorilor Straini a ales un grup reputabil de presedinti de companii in Comitetul de directie
(18.05.2010)
 

The Foreign Investors Council elected a compelling group of CEOs as Board of Directors
(18.05.2010)
 

Investitorii straini despre mediul de afaceri romanesc
(12.05.2010)
 

Foreign Investors regarding the Romanian Business Environment
(12.05.2010)
 

PRESS RELEASE
(19.11.2009)
 

Investments in Renewable Energy - a Priority for the Foreign Investors Council
(19.11.2009)
 

The priority for the Foreign Investors Council, fiscal stability
 

Stabilitatea fiscala este o prioriate pentru Consiliul Investitorilor Straini
 

Romanian Economic Forum: The business community requests concrete measures for economic recovery
 

Forumul Economic Roman: Comunitatea de afaceri cere masuri concrete de relansare economica
 

The Foreign Investors Council Elects its Executive Officers
 

Consiliul Investitorilor Straini Îsi alege noua echipa Executiva
 

The Foreign Investors Council Elects its Executive Officers
(09.06.2008)
 

Noua echipa executiva a Consiliului Investitorilor Straini (FIC)
(09.06.2008)
 

Twelfth Anniversary of the Foreign Investors Council
(22.05.2008)
 

The Foreign Investors Council Celebrates its 11th Anniversary
 

FIC - Presidents of multinationals on Romania's accession to the European Union on January 1st, 2007
 

The Foreign Investors Council on the Draft Investment Law
6.09.2006
 

The Foreign Investors Council Elects a New Board of Directors - english
04.05. 2006
 
Consiliul Investitorilor Straini alege un nou Consiliu Director - romana
04.05. 2006
 
The Foreign Investors Council and the Labour Code
01.07. 2005
 
The Foreign Investors Council Elects a New Board of Directors
13.05. 2005
 
The Foreign Investors Council welcomes the findings of the EC report regarding Romania
09.10. 2004
 
The Fiscal Environment for 2005 is designed to attract FD
18.06. 2004
 
The Foreign Investors Council Believes the New Law on Capital Markets is a Decisive Step Forward
(20.05.2004)
 
The Government of Romania met with Top European Industrialists and members of the Foreign Investors Council
(16.01.2004)

 
The Foreign Investors Council, the European Roundtable of Industrialists and the Government of Romania to Discuss EU Accession Progress
(20.10.2003)

 
The Foreign Investors Council and the European Roundtable of Industrialists together with the Government of Romania will jointly assess the progress towards a functional market economy
(30.07.2003)

 
The Foreign Investors Council Meets with Delegated Minister Sarbu to Discuss the Labor Code
(21.07.2003)

 
Romania's Foreign Investors Council welcome the Government decision...
(14.10.2002)
 
A new Board Team elected by the Foreign Investors Council
(01.07.2002)

 
The Foreign Investors Council presents its latest...
(17.06.2002)

 

 

 
 
   Useful Links    Terms & Conditions     Privacy policy    Site Map    Contact
  ©2003 Foreign Investors Council
Maintained by Datagram