News

Press Release

FIC mulțumește tuturor membrilor implicați în combaterea COVID-19 și crede că solidaritatea și comunitățile pot face diferența

Consiliul Investitorilor Străini (FIC) mulțumește tuturor membrilor săi care, fie individual, fie prin intermediul organizației noastre se implică și contribuie la combaterea COVID-19 prin diversele măsuri adoptate.

De asemenea, prin acțiunile lor, companiile membre FIC au susținut și susțin în continuare autoritățile în demersurile lor de a furniza soluții la această criză, prin plata contribuțiilor și impozitelor datorate la bugetul de stat în timp util, întrucât am înțeles încă din primele zile în care a izbucnit pandemia că, pentru o combatere eficientă și la scară largă a virusului, este nevoie de o mobilizare exemplară și rapidă a tuturor actorilor societății românești – autorități, instituții publice, patronate, companii și organizații neguvernamentale.

În plus, timp de câteva săptămâni, FIC a lucrat în mod continuu împreună cu membrii săi, la desfășurarea unei campanii de donații, prin care a reușit să mobilizeze până în acest moment o sumă importantă ce va fi alocată combaterii COVID-19. 

Donațiile strânse de FIC vor fi folosite pentru susținerea sistemului medical românesc prin achiziționarea de echipamente pentru terapie intensivă și echipamente de protecție pentru personalul medical, cu ajutorul Crucii Roșii. În plus, membrii FIC s-au implicat și individual în mod direct, prin sprijin financiar sau donații în natură, ori prin intermediul departamentelor proprii de Responsabilitate socială.

Încă de la începutul acestei perioade, companiile membre FIC au luat, de asemenea, măsuri pentru siguranța angajaților, a publicului larg și, în același timp, pentru continuarea activității lor economice.

FIC încurajează o colaborare cât mai bună între toți actorii implicați și, ca întotdeauna, consideră că este importantă implicarea fiecăruia dintre noi. Credem că prin dialog, încredere și solidaritate vom putea defini împreună cum va arăta societatea noastră de mâine.

Adresăm încă o dată mulțumirile noastre tuturor celor care s-au implicat și mobilizat în această perioadă și credem că împreună suntem mai puternici.